Voor het ontbijt
een groot glas warm water met een eetlepel citroensap
Ontbijt
- 1 grote beker groene thee, zonder suiker, eventueel met een theelepel zoetstof
- 1 vrucht van het seizoen
bijvoorbeeld: ½ grapefruit, 1 sinaasappel, 1 appel, 1 kiwi, 2 mandarijnen, 2 abrikozen, ¼ ananas, 1 mango, 1 schaaltje aardbeien, 1 schaaltje bosvruchten - 100 gram 0% vet roomkaas, magere kwark of magere naturel yoghurt, zonder suiker, eventueel met een theelepel zoetstof
- 1 volkoren- of meergranenboterham met een beetje boter en jam met minder suiker of fruitbeleg
- 3 amandelen, 3 hazelnoten of 3 walnoten
Tussendoor
- 1 grote beker groene thee, zonder suiker, eventueel met een theelepel zoetstof
- eventueel een kopje koffie zonder melk en suiker, eventueel een theelepel zoetstof
Lunch
In de stabilisatiefase heb je twee mogelijkheden om de lunch samen te stellen. Natuurlijk mag je meer eten dan in de afvalfase.
- 1 portie soep uit fase 1
- 100 gram eiwit, bijvoorbeeld 100 gram seitan, tempeh, tofu of 2 eieren
- 1 portie groente uit het seizoen, rauw, gekookt of gestoomd
bijvoorbeeld: broccoli, bloemkool, sperzieboontjes, tomaten, wortelen, komkommer, aubergine, paprika, bleekselderij, andijvie - 1 portie granen of peulvruchten
bijvoorbeeld: 3 eetlepels zilvervliesrijst, linzen, quinoa, volkoren pasta of boontjes - 1 theelepel olijfolie om te bakken en om op smaak te maken
- 1 vrucht van het seizoen
bijvoorbeeld: ½ grapefruit, 1 sinaasappel, 1 appel, 1 kiwi, 2 mandarijnen, 2 abrikozen, ¼ ananas, 1 mango, 1 schaaltje aardbeien, 1 schaaltje bosvruchten
of
- 1 portie soep uit fase 2
- 100 gram eiwit, bijvoorbeeld 100 gram seitan, tempeh, tofu of 2 eieren
- 1 portie groente uit het seizoen, rauw, gekookt of gestoomd
bijvoorbeeld: broccoli, bloemkool, sperzieboontjes, tomaten, wortelen, komkommer, aubergine, paprika, bleekselderij, andijvie - 1 theelepel olijfolie om te bakken en om op smaak te maken
- 1 vrucht van het seizoen
bijvoorbeeld: ½ grapefruit, 1 sinaasappel, 1 appel, 1 kiwi, 2 mandarijnen, 2 abrikozen, ¼ ananas, 1 mango, 1 schaaltje aardbeien, 1 schaaltje bosvruchten
Tussendoor
- 100 gram magere naturel yoghurt, zonder suiker, eventueel met een theelepel zoetstof
- 1 grote beker groene thee, zonder suiker, eventueel met een theelepel zoetstof
Diner
In de stabilisatiefase heb je net als bij de lunch twee mogelijkheden om het diner samen te stellen. Natuurlijk mag je meer eten dan in de afvalfase.
- 1 portie soep uit fase 1
- 100 gram eiwit, bijvoorbeeld 100 gram seitan, tempeh, tofu of 2 eieren
- 1 portie groente uit het seizoen, rauw, gekookt of gestoomd
bijvoorbeeld: broccoli, bloemkool, sperzieboontjes, tomaten, wortelen, komkommer, aubergine, paprika, bleekselderij, andijvie - 1 sneetje volkoren brood
- 1 theelepel olijfolie om te bakken en om op smaak te maken
- 100 gram 0% vet roomkaas, magere kwark of magere naturel yoghurt, zonder suiker, eventueel met een theelepel zoetstof
of
- 1 portie soep uit fase 2
- 100 gram eiwit, bijvoorbeeld 100 gram seitan, tempeh, tofu of 2 eieren
- 1 portie groente uit het seizoen, rauw, gekookt of gestoomd
bijvoorbeeld: broccoli, bloemkool, sperzieboontjes, tomaten, wortelen, komkommer, aubergine, paprika, bleekselderij, andijvie - 1 theelepel olijfolie om te bakken en om op smaak te maken
- 100 gram 0% vet roomkaas, magere kwark of magere naturel yoghurt, zonder suiker, eventueel met een theelepel zoetstof
Vergeet niet om....
- gedurende de dag 1½ liter water te drinken, bij voorkeur tussen de maaltijden door.
- gebruik kruiden en specerijen om de groente, de seitan, de tofu, de tempeh en de eieren op smaak te maken.
bijvoorbeeld: peterselie, bieslook, basilicum, oregano, knoflook, ui, etc. - wissel het eiwitproduct af. Bijvoorbeeld seitan bij de lunch/tempeh bij het diner, ei bij de lunch/tofu bij het diner, tempeh bij de lunch/ei bij het diner, tofu bij de lunch/seitan bij het diner, etc.
- de groene thee kun je ook afwisselen met andere kruidenthee of groentebouillon
- te bewegen